
Penne met geroosterde broccoli, ansjovis en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
19.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Broccoli
1 stuk Ansjovis
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
400 gram Penne
1 theelepel Chilipoeder
1 stuk Citroen
1 Plant Basilicum
250 gram Mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd het kontje van de broccoli en snijd de roosjes los van de stronk. Halveer de stronk in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de rest van de broccoli in kleine roosjes.
2. Meng de broccolistronk en -roosjes met twee eetlepels milde olijfolie en een flinke snuf zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten tot de randjes goudbruin kleuren en krokant worden.
3. Doe ondertussen de inhoud van het ansjovisblikje in een hapjespan en verwarm op laag vuur. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in de ansjovisolie tot de ui glazig wordt en de ansjovis uit elkaar valt.
4. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de broccoli uit de oven en voeg toe aan het ansjovismengsel. Breng op smaak met zwarte peper, chilipoeder, het sap en de rasp van een halve citroen. Scheur tweederde van de basilicumblaadjes in grove stukken en meng door de broccoli. Verwarm op laag vuur tot de pasta gaar is.
5. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Voeg de pasta en een scheut kookvocht toe aan de broccoli. Meng goed en serveer in diepe borden. Scheur de mozzarella in grove stukken en top hiermee de pasta. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie en top met de resterende basilicum.
Meer recepten in de categorie