
Penne met kabeljauw en rode pesto-saus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
260 gram kabeljauwfilets
400 gram Italiaanse roerbakgroente
75 gram rucola
3 eetlepels rode pesto
150 ml kookroom
300 gram volkoren penne (pasta)
250 gram cherrytomaten
2 eetlepels bak- en braadproduct
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en was en halveer de cherrytomaten.
2. Verhit 2 eetlepels bak- en braadproduct in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 6 minuten rondom gaar. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rode pesto, de kookroom en de cherrytomaten toe en verwarm al roerende 3 minuten mee.
3. Bereid ondertussen de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met een scheutje olijfolie in de pan.
4. Roer de goed gevulde rode pesto-saus door de penne en meng goed.
5. Verdeel de penne over de borden en garneer met de rucola.
Tip: dit gerecht is extra lekker met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2443 Kj
Calorieën
584 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
27 gram