
Pasta Pesto alla Genovese
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
400 gram Grand'Italia Penne Tradizionali 500g
1 pot Grand'Italia Pesto alla Genovese 185g
400 gram cherrytomaten (tros)
300 gram kipfilet
1 grote courgette
1 gele paprika
15 gram verse basilicum (gescheurd)
Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 11 minuten zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.
Snijd de kipfilet en de gele paprika in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Bak deze vervolgens in een hapjespan totdat ze goudbruin zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ongeveer 10 minuten.
Meng de Penne met de Pesto alla Genovese. Voeg vervolgens de kip, paprika, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.
Variatietip!
Vervang de Pesto alla Genovese in dit recept eens voor Pesto Rosso of Pesto Piccante (voor een beetje extra pit).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
752 kcal
Vetten
34 gram
Eiwitten
28 gram