
Penne met pompoenpesto en rucola
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
400 gram pompoenblokjes (koelvers)
5 eetlepels olijfolie
400 gram penne
2 teentjes knoflook
50 gram pompoenpitten
50 gram Parmezaanse kaas
85 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de pompoenblokjes op de bakplaat om met 1 el olijfolie. Rooster de pompoenblokjes in 20 min. zacht en gaar. Laat ze 15 min. afkoelen.
2. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de pompoen met de knoflook, pompoenpitten en 4 el olijfolie fijn. Schep de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4. Giet de penne af. Meng de penne met de pompoenpesto en rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
589 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
81 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie