

Penne met saucijs, spinazie en champignons
4 pers.
ca. 30 min
10.14 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Penne
3 stuks Braadworst
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
400 gram Champignons
3 eetlepel Tomatenpuree
500 gram Passata
4 eetlepel Mascarpone
60 gram Parmigiano
300 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Kook de penne al dente in gezouten water.
2. Verwarm een grote koekenpan op halfhoog vuur. Haal de worst uit het velletje en rul in grove stukken. Snipper de ui, voeg deze toe aan de worst, en bak mee tot de ui glazig is. Hak de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes en voeg ook dit toe aan de pan. Bak mee tot de champignons bruin gebakken zijn.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg de passata toe, roer door, en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
4. Voeg de mascarpone, de fijn geraspte Parmezaan en de spinazie toe. Roer door tot de spinazie geslonken is en breng dan de saus verder op smaak met peper en zout.
5. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door. Dien op eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie