
Penne met spinazie en broccoli
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk broccoli
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
125 gram geitenkaas
1 bosje basilicum
1 blikje spinazie (blik)
320 gram volkoren penne (pasta)
500 gram pastasaus kaas en basilicum
Bereidingswijze
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook fijn. Verkruimel de geitenkaas. Snijd de basilicum fijn. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Fruit de rode ui en de knoflook in een koekenpan met en scheutje olie. Voeg dan de broccoli toe en bak deze voor ongeveer 4 minuten mee. Voeg de saus, de penne en de spinazie toe aan de pan en meng alles door elkaar.
4. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geitenkaas en basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1941 Kj
Calorieën
463 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie