Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met vegetarische bolognesesaus

Penne met vegetarische bolognesesaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen (250 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 300 g volkoren penne
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 7 g verse basilicum
Penne met vegetarische bolognesesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schrap de winterpeen en snijd in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak de ui, bleekselderij, winterpeen en Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig en de winterpeen zacht is. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken.
  2. 2 Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  3. 3 Laat de linzen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze toe aan de saus en warm ze 1 min. mee. Breng de saus op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Schep de penne door de saus en verdeel over 4 borden. Bestrooi met geraspte kaas en basilicumblaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 505
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 67 g
  • Vet 13 g