
Penne met vegetarische bolognesesaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 ui
3 stengels bleekselderij
1 winterpeen (250 g)
2 el olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes (400 g)
300 g volkoren penne
1 blik linzen (400 g)
1 el balsamicoazijn
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
7 g verse basilicum
Bereidingswijze
1 Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schrap de winterpeen en snijd in halve plakjes. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak de ui, bleekselderij, winterpeen en Italiaanse kruiden 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig en de winterpeen zacht is. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken.
2 Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
3 Laat de linzen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze toe aan de saus en warm ze 1 min. mee. Breng de saus op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Schep de penne door de saus en verdeel over 4 borden. Bestrooi met geraspte kaas en basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
67 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie