

Peren kruimeltaart
dessert
8 pers.
ca. 60 min
5.06 voor 8 pers.
Ingrediënten
130 gram Roomboter
240 gram Tarwebloem
200 gram Suiker
1 stuk Eieren
5 stuks Peren
1 eetlepel Kaneel
Bereidingswijze
1. Ook nodig: taartvorm van 22 cm.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Snij de boter in blokjes en meng met de bloem, 150 gr suiker en een snuf zout. Wrijf met je vingers de boter door de bloem tot het een kruimelig mengsel is. Voeg het ei toe en kneed door tot je een samenhangend deeg hebt.
4. Vet de bakvorm in met boter. Bebloem het aanrecht en rol 2/3 van het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 35cm en leg in de taartvorm, druk de randjes aan en snij eventuele overhangende delen weg.
5. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Meng de peer met 50 gr suiker en de kaneel en doe in de taartvorm. Verkruimel het overige deeg en verdeel over de taart, duw licht aan.
6. Bak de taart 45 minuten af in de oven tot deze goudbruin is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de taart aansnijdt.
Meer recepten in de categorie