Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peren ondersteboven taart

Peren ondersteboven taart

Ingrediënten

  • 175 g lichte basterdsuiker
  • 50 g boter
  • 3 Smaakselectie van PLUS Red Conference handperen
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • geraspte schil van sinaasappel
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
Peren ondersteboven taart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bakken
Recipes/Time Ca. 180 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de basterdsuiker en boter in een steelpan op halfhoog vuur. Schil intussen de peren en snijd ze in 1 cm dikke partjes. Neem de pan van het vuur zodra de suiker licht karamel kleurt en schenk het in de met bakpapier beklede bakvorm. Leg de partjes peer dakpansgewijs in de karamel. Doe het voorzichtig, want de karamel is in het begin nog heet.
  2. Klop in de keukenmachine de boter (op kamertemperatuur) met de suiker lichtgeel en luchtig. Voeg één voor één de eieren (op kamertemperatuur) toe. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Spatel het vanillemerg, de geraspte schil van sinaasappel, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout door het eimengsel.
  3. Schenk het beslag voorzichtig op de peren en bak de taart in 45-50 minuten gaar. Laat de taart even rusten en een beetje afkoelen en keer hem op een mooi bord.