
Peren ondersteboven taart
8 pers.
ca. 180 min
Ingrediënten
175 g lichte basterdsuiker
50 g boter
3 Smaakselectie van PLUS Red Conference handperen
150 g boter (op kamertemperatuur)
150 g fijne kristalsuiker
3 eieren
1 vanillestokje
geraspte schil van sinaasappel
150 g zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de basterdsuiker en boter in een steelpan op halfhoog vuur. Schil intussen de peren en snijd ze in 1 cm dikke partjes. Neem de pan van het vuur zodra de suiker licht karamel kleurt en schenk het in de met bakpapier beklede bakvorm. Leg de partjes peer dakpansgewijs in de karamel. Doe het voorzichtig, want de karamel is in het begin nog heet.
Klop in de keukenmachine de boter (op kamertemperatuur) met de suiker lichtgeel en luchtig. Voeg één voor één de eieren (op kamertemperatuur) toe. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Spatel het vanillemerg, de geraspte schil van sinaasappel, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout door het eimengsel.
Schenk het beslag voorzichtig op de peren en bak de taart in 45-50 minuten gaar. Laat de taart even rusten en een beetje afkoelen en keer hem op een mooi bord.