Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peren speculaas taartje

Peren speculaas taartje

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 of 3 peren
  • 3 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (ca. 8 g)
  • Een handje amandelen
  • 70 gram speculaas
  • 1,5 tl kaneelpoeder
  • 200 ml slagroom + extra voor garnering
  • Boter of olie om in te vetten
  • stroopwafel
Peren speculaas taartje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met boter of olie. Bekleed deze met bladerdeeg en prik in met een vork.
  2. Maal de speculaasjes fijn met een deegroller of hakmolentje. Bestrooi het bladerdeeg met de kruimels.
  3. Schil de peren en snijd ze in 4 stukken, verwijder het klokhuis en snijd een paar keer aan de bovenkant in. Leg de peren met de bolle kant naar boven op de speculaaskruimels.
  4. Mix de eieren, suiker, vanillesuiker, kaneelpoeder en de slagroom in een kom. Giet dit mengsel over de peren en bestrooi met amandelen.
  5. Bak hem in 30-40 minuten gaar. Serveer met slagroom en eventueel met stukjes stroopwafel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 500
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 33
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 2