
Peren speculaas taartje
6 pers.
ca. 55 min
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
2 of 3 peren
3 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (ca. 8 g)
Een handje amandelen
70 gram speculaas
1,5 tl kaneelpoeder
200 ml slagroom + extra voor garnering
Boter of olie om in te vetten
stroopwafel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met boter of olie. Bekleed deze met bladerdeeg en prik in met een vork.
2. Maal de speculaasjes fijn met een deegroller of hakmolentje. Bestrooi het bladerdeeg met de kruimels.
3. Schil de peren en snijd ze in 4 stukken, verwijder het klokhuis en snijd een paar keer aan de bovenkant in. Leg de peren met de bolle kant naar boven op de speculaaskruimels.
4. Mix de eieren, suiker, vanillesuiker, kaneelpoeder en de slagroom in een kom. Giet dit mengsel over de peren en bestrooi met amandelen.
5. Bak hem in 30-40 minuten gaar. Serveer met slagroom en eventueel met stukjes stroopwafel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
33 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram