Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peren tarte tatin met pecan karamel ijs

Peren tarte tatin met pecan karamel ijs

Ingrediënten

  • 2 el ongezouten roomboter
  • 4 rijpe Conference peren
  • 75 g kristalsuiker
  • 10 plakken diepvries roomboterbladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 8 bollen pecan karamel ijs
  • 1 tarte tatin- of quichevorm
Peren tarte tatin met pecan karamel ijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat het bladerdeeg indien nodig ontdooien.
  3. Zet de taartvorm in de oven en smelt de boter hierin.
  4. Schil de peren, snijd in helften en verwijder het klokhuis en steeltje met een parisienneboor.
  5. Haal de vorm uit de oven en strooi de suiker over de boter.
  6. Leg de peren met de bolle kant op de suiker.
  7. Leg de plakjes bladerdeeg (als je uit de diepvriesgebruikt) op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 3 millimeter dik.
  8. Leg het deeg over de peren.
  9. Kluts het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  10. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven.
  11. Laat een minuutje rusten buiten de oven en stort op een plateau.
  12. Serveer de peren tarte tatin met een bolletje ijs.