Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perengalette met gekaramelliseerde ui

Perengalette met gekaramelliseerde ui

Ingrediënten

  • water
  • 4 stuks handperen
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 75 gram slamelange
  • 4 stuks rode uien
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram ricotta
  • 2 theelepels tijm
  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 1 stuk ei
  • 70 gram geraspte kaas
Perengalette met gekaramelliseerde ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de roomboter in kleine blokjes, de champignons in plakken en de peer in flinterdunne plakken. Scheid de eidooier van het eiwit.
  3. Kneed in een mengkom de blokjes roomboter met de bloem. Klop de eidooier samen met 50 ml ijskoud water los en voeg beetje bij beetje toe aan het bloemmengsel. Kneed een bal van het deeg, verpak in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan en bak de ui samen met de tijm, de balsamicoazijn en de honing aan. Laat 20 minuten op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol op bakpapier uit tot een ronde plak van 0,5 cm dik, met een diameter van 30 cm. Bestrijk de plak met de ricotta, laat 4 cm van de randen vrij. Verdeel vervolgens de kaas, de gekaramelliseerde rode ui en de champignons over de ricotta. Sluit af door de peren in een cirkel bovenop de galette te leggen.
  6. Vouw de randen van de galette naar binnen en bestrijk de randen met het eiwit. Bak de perengalette in de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.
  7. Serveer de perengalette direct uit de oven met de jonge bladslamelange.
  8. Tip: Bewaar wat tijm voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 536
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 7