
Perengalette met gekaramelliseerde ui
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
water
4 stuks handperen
400 gram kastanjechampignons
75 gram slamelange
4 stuks rode uien
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels honing
100 gram ricotta
2 theelepels tijm
200 gram bloem
150 gram roomboter
1 stuk ei
70 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de roomboter in kleine blokjes, de champignons in plakken en de peer in flinterdunne plakken. Scheid de eidooier van het eiwit.
3. Kneed in een mengkom de blokjes roomboter met de bloem. Klop de eidooier samen met 50 ml ijskoud water los en voeg beetje bij beetje toe aan het bloemmengsel. Kneed een bal van het deeg, verpak in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
4. Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan en bak de ui samen met de tijm, de balsamicoazijn en de honing aan. Laat 20 minuten op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe.
5. Haal het deeg uit de koelkast en rol op bakpapier uit tot een ronde plak van 0,5 cm dik, met een diameter van 30 cm. Bestrijk de plak met de ricotta, laat 4 cm van de randen vrij. Verdeel vervolgens de kaas, de gekaramelliseerde rode ui en de champignons over de ricotta. Sluit af door de peren in een cirkel bovenop de galette te leggen.
6. Vouw de randen van de galette naar binnen en bestrijk de randen met het eiwit. Bak de perengalette in de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.
7. Serveer de perengalette direct uit de oven met de jonge bladslamelange.
Tip: Bewaar wat tijm voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2243 Kj
Calorieën
536 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie