
Perensalade met parmaham en notendressing
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
50 gram hazelnoten
50 gram boter
200 gram sjalotjes (in kwarten)
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
4 handperen (kleine, geschild, in plakjes)
2 eetlepels citroensap
150 gram gemengde eikenbladsla
8 plakken parmaham
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel honing
Bereidingswijze
1. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
2. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder te laten kleuren. Bestrooi met de basterdsuiker en bak zachtjes nog 3-4 minuten.
3. Besprenkel de plakjes peer met het citroensap. Hak de noten grof en meng ze met zout, peper en de ingrediënten voor de dressing.
4. Verdeel de sla, sjalotjes en peren over 4 borden. Besprenkel met de dressing en garneer met de parmaham. Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie