
Perfecte aardappelpuree
4 pers.
ca. 35 min
Overig
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
150 ml halfvolle melk
25 g roomboter
gemalen nootmuskaat, naar smaak EXTRA pureestamper
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in ruim water met wat zout.
Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de boter toe en laat in de warme melk smelten. Giet de aardappelen af en stoom ze op laag vuur in 30 seconden zonder deksel droog.
Stamp de aardappelen met de warme melk tot een smeuïge en luchtige puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Variatietip!
5x puree met een smaakje: Met kruiden: roer 3-4 eetlepels fijngehakte verse kruiden door de puree, zoals kervel, peterselie, dille en/of bieslook. Met pesto: roer 2-3 eetlepels groene pesto door de puree en bestrooi met verse basilicum. (biologisch) Extra romig: vervang de melk door 125 ml crème fraîche. Met kaas: roer 75 gram geraspte jong belegen kaas door de puree. Met olijven: schep 75 gram grofgehakte zwarte olijven door de puree. Kids-tip: Vervang de helft van de aardappelen door zoete aardappelen (bataat) voor een zachte, zoete smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
40 gram
Eiwitten
5 gram