Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perfecte aardappelpuree

Perfecte aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 150 ml halfvolle melk
  • 25 g roomboter
  • gemalen nootmuskaat, naar smaak EXTRA pureestamper
Perfecte aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in ruim water met wat zout.
  2. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg de boter toe en laat in de warme melk smelten. Giet de aardappelen af en stoom ze op laag vuur in 30 seconden zonder deksel droog.
  3. Stamp de aardappelen met de warme melk tot een smeuïge en luchtige puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Variatie

5x puree met een smaakje: Met kruiden: roer 3-4 eetlepels fijngehakte verse kruiden door de puree, zoals kervel, peterselie, dille en/of bieslook. Met pesto: roer 2-3 eetlepels groene pesto door de puree en bestrooi met verse basilicum. (biologisch) Extra romig: vervang de melk door 125 ml crème fraîche. Met kaas: roer 75 gram geraspte jong belegen kaas door de puree. Met olijven: schep 75 gram grofgehakte zwarte olijven door de puree. Kids-tip: Vervang de helft van de aardappelen door zoete aardappelen (bataat) voor een zachte, zoete smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 240
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vet 6 g