
Perfecte boerenkool
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram aardappel (kruimig)
600 gram boerenkool
1 rookworst
125 gram spekjes
250 milliliter halfvolle melk
75 gram roomboter
0.5 bouillonblokjes (optioneel)
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook ze samen met de boerenkool in een grote pan met water en zout gaar in 20 min.
2. Leg de laatste 10 min. de rookworst op de boerenkool en verwarm mee. Bak in een koekenpan op een lage stand de spekjes in 10 min. krokant.
3. Verwarm de melk en boter tot het kookpunt voor de allersmeuïgste puree, dan nemen de aardappelen het vocht goed op. Voeg eventueel een half bouillonblokje toe aan de melk voor een nog smaakvollere stamppot.
4. Haal de rookworst uit de pan. Giet de aardappelen en kool af, stamp ze fijn en roer de melk en boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de stamppot met een stuk worst en spekjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
717 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie