
Peruaanse kippensoep
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot (gesnipperd)
1 eetlepel jalapenopeper (gesnipperd, potje)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 snufje komijnpoeder (djinten)
800 milliliter kippenbouillon met vlees (pot)
50 gram witte rijst
100 gram diepvriesdoperwten
1 bosje koriander
2 takjes koriander (om te garneren)
0.5 limoenen (uitgeperst)
2 eetlepels kokosmelk
2 eetlepels olijfolie extra vergine
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot, pepers, knoflook en komijn circa 5 minuten op een lage stand. Laat afkoelen en schep in een blender.
2. Zeef intussen het vlees uit de kippenbouillon en breng de bouillon aan de kook met de rijst. Voeg zodra de rijst gaar is de doperwten en het kippenvlees toe. Schakel de warmtebron uit.
3. Voeg de koriander toe aan het mengsel in de blender en maal helemaal fijn. Voeg het limoensap en een paar eetlepels van de bouillon toe en maal tot een gladde, groene saus.
4. Roer deze saus door de hete kippensoep en schenk in kommen. Giet een dun straaltje kokosmelk en een straaltje olijfolie in de Peruaanse kippensoep en garneer met een toefje koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie