
Perzik-hibiscus lychee granité met munt
Dessert
4 pers.
ca. 5 min
Ingrediënten
1 limoen + rasp
5 takjes munt + extra takjes om te garneren
500ml van de boom perzik-hibiscus ice tea
1 blik Five Elephant lychees
Staafmixer
Glazen schaal
Zeef
Bereidingswijze
Rasp de schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes. Meet de ice tea af in een maatbeker en voeg de uitgelekte lychees, de limoenrasp en het sap en de muntblaadjes toe. Mix met de staafmixer tot een glad mengsel.
Schenk het mengsel door de zeef in een glazen schaal en druk zo nodig door met een pollepel. Zet de schaal 3 uur in de diepvries en roer elk uur met een stevige vork door, zodat wanneer het bevriest er mooie ijsschilfers (granité) ontstaan. Serveer met wat verse munt.