
Perzik-nectarinecobbler met vanilleyoghurt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 55 min
26.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Perziken
3 stuks Nectarines
200 gram Lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel Citroensap
100 gram Patentbloem
2 theelepel Bakpoeder
75 gram Roomboter
500 gram (plantaardige) vanilleyoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en schil de perziken en nectarines. Halveer, verwijder de pitten en snijd in partjes. Meng met 25 gram van de suiker en het citroensap.
2. Meng de resterende suiker met de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout. Snijd de boter in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter. Snijd de boter met twee messen of duw met een vork door het bloemmengsel. Probeer niet je handen te gebruiken, hierdoor wordt de boter warm. Ga zo door tot het mengsel enigszins gemengd is, maar niet helemaal. Je mag nog stukjes boter zien.
3. Verdeel het perzik-nectarinemengsel over een grotere ovenschaal of vier kleine ovenschaaltjes. Pak met een lepel of je handen kleine hoopjes van het deeg en verdeel over het fruit. Een paar hoopjes deeg is goed, ook bij de kleinere schaaltjes. Het hoeft niet een gelijkmatige massa te zijn.
4. Bak de cobbler 35-40 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant kleurt. Laat de cobbler iets afkoelen en serveer met de vanilleyoghurt.
Meer recepten in de categorie