Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perziksalade met avocado en hüttenkwark

Perziksalade met avocado en hüttenkwark

Ingrediënten

  • 2 stuks perziken
  • 300 gram hüttenkase
  • 2 stuks avocado's
  • 2 eetlepels balsamicodressing
  • 75 gram slamelange
  • 200 gram cherrytomaten
  • 10 gram basilicum
  • 70 gram amandelen
  • 1 stuk rode ui
Perziksalade met avocado en hüttenkwark product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de perzik in partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de amandelen grof.
  3. 3. Verdeel de cherrytomaatjes over een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof 15 minuten in de oven. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  4. 4. Meng de rode ui met de avocado, de slamelange, de perzik, de gepofte tomaatjes en de basilicum tot een salade.
  5. 5. Verdeel de salade over de borden, schep er wat hüttenkwark bovenop, maak rustieke strepen met de crema balsamico erover en garneer met de amandelen.
  6. Tip: Grotere trek? Serveer wat brood bij de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 322
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 14 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 6