
Perziksalade met avocado en hüttenkase
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks perziken (je kunt zowel wilde perziken als gewone perziken gebruiken)
300 gram hüttenkase
2 stuks avocado's
2 eetlepels balsamicodressing
75 gram slamelange
200 gram cherrytomaten
10 gram basilicum
70 gram amandelen
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de perzik in partjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de amandelen grof.
3. Verdeel de cherrytomaatjes over een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en pof 15 minuten in de oven. Breng op smaak met wat zwarte peper.
4. Meng de rode ui met de avocado, de slamelange, de perzik, de gepofte tomaatjes en de basilicum tot een salade.
5. Verdeel de salade over de borden, schep er wat hüttenkwark bovenop, maak rustieke strepen met de crema balsamico erover en garneer met de amandelen.
Tip: Grotere trek? Serveer wat brood bij de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1348 Kj
Calorieën
322 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie