
Perziktaartjes met kaneelyoghurt
dessert
4 pers.
ca. 30 min
20.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 Plakjes Roomboter bladerdeeg
6 stuks Perziken
2 eetlepel Honing
2 stuks Eieren
8 Blaadjes Munt
500 gram Skyr
1 theelepel Kaneel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het plasticvelletje van het bladerdeeg, leg met de bloemkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien.
2. Was de perziken, halveer en verwijder de pit. Snijd elke helft in drie of vier partjes. Meng in een kom met de honing. Verdeel over het bladerdeeg en houd een rand van 1 centimeter aan de zijkanten vrij. Kluts het ei los en besmeer de randen van het deeg met ei. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven.
3. Haal ondertussen de tijmblaadjes van de takjes en snijd in dunne reepjes. Meng de skyr met de kaneel. Haal de taartjes uit de oven en laat iets afkoelen. Schep een lepel kaneelyoghurt op de taartjes en garneer met de munt.
Meer recepten in de categorie