Pestozalm met pompoenparten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pestozalm met pompoenparten

Pestozalm met pompoenparten

Pestozalm met pompoenparten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 flespompoen, ongeschild en in parten van 1 cm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • basilicumplantje
  • 75 g amandelen
  • 1 teen knoflook
  • ½ avocado
  • 500 g gnocchi
  • 450 g zalm
  • EXTRA bakpapier, vijzel of staafmixer
Bereiden
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de pompoenparten erover en bestrooi met peper en rozemarijn. Besprenkel met olie en rooster 15 min. in de oven.
2 Maak ondertussen een pesto van de basilicumblaadjes, amandelen, knoflook en avocado. Voeg peper toe en eventueel zout. Je kunt een vijzel gebruiken of de pesto maken met een staafmixer.
3 Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Leg de stukken zalmfilet na 15 min. op de bakplaat bij de pompoen en rooster samen nog 10 min. tot de zalm rosé is. Neem de pompoen en zalm uit de oven en serveer met de gnocchi en pesto.
Variatie
Geen tijd om zelf bouillon te maken? Gebruik dan een runderbouillonblokje voor een snelle soep.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
66 g
vet
41 g
Kcal
785