Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pestozalm met pompoenparten

Pestozalm met pompoenparten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, ongeschild en in parten van 1 cm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • basilicumplantje
  • 75 g amandelen
  • 1 teen knoflook
  • ½ avocado
  • 500 g gnocchi
  • 450 g zalm
  • EXTRA bakpapier, vijzel of staafmixer
Pestozalm met pompoenparten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de pompoenparten erover en bestrooi met peper en rozemarijn. Besprenkel met olie en rooster 15 min. in de oven.
  2. 2 Maak ondertussen een pesto van de basilicumblaadjes, amandelen, knoflook en avocado. Voeg peper toe en eventueel zout. Je kunt een vijzel gebruiken of de pesto maken met een staafmixer.
  3. 3 Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4 Leg de stukken zalmfilet na 15 min. op de bakplaat bij de pompoen en rooster samen nog 10 min. tot de zalm rosé is. Neem de pompoen en zalm uit de oven en serveer met de gnocchi en pesto.

Variatie

Geen tijd om zelf bouillon te maken? Gebruik dan een runderbouillonblokje voor een snelle soep.

    Voedingswaarde

  • Kcal 785
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 66 g
  • Vet 41 g