
Pestozalm met pompoenparten
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 flespompoen, ongeschild en in parten van 1 cm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 el olijfolie
basilicumplantje
75 g amandelen
1 teen knoflook
½ avocado
500 g gnocchi
450 g zalm
EXTRA bakpapier, vijzel of staafmixer
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de pompoenparten erover en bestrooi met peper en rozemarijn. Besprenkel met olie en rooster 15 min. in de oven.
2 Maak ondertussen een pesto van de basilicumblaadjes, amandelen, knoflook en avocado. Voeg peper toe en eventueel zout. Je kunt een vijzel gebruiken of de pesto maken met een staafmixer.
3 Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Leg de stukken zalmfilet na 15 min. op de bakplaat bij de pompoen en rooster samen nog 10 min. tot de zalm rosé is. Neem de pompoen en zalm uit de oven en serveer met de gnocchi en pesto.
Variatietip!
Geen tijd om zelf bouillon te maken? Gebruik dan een runderbouillonblokje voor een snelle soep.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
785 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
34 gram