Piel de sapo meloen met ham - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Piel de sapo meloen met ham

Piel de sapo meloen met ham

Piel de sapo meloen met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Amuse
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakken serranoham (Puur van smaak)
  • 1 el milde olijfolie
  • ¼ piel de sapo meloen
Bereiden
Verhit ½ el olie in een koekenpan en bak de plakken ham ± 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Ze moeten mooi bruin en knapperig worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pan te klein voor 4 plakken? Bak ze dan in twee keer. 
 Verwijder met een lepel de pitjes uit de meloen en snij hem in parten. Snij de schil van het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrooi met wat peper en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de meloen over schaaltjes of glaasjes. 
 Breek de ham in stukjes en strooi ze over de meloen. Serveer direct.
Variatie
De rest van de meloen kun je verwerken in een groene salade met geitenkaas en pecannoten.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
4 g
vet
5 g
Kcal
85