
Piel de sapo meloen met ham
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
4 plakken serranoham (Puur van smaak)
1 el milde olijfolie
¼ piel de sapo meloen
Bereidingswijze
Verhit ½ el olie in een koekenpan en bak de plakken ham ± 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Ze moeten mooi bruin en knapperig worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pan te klein voor 4 plakken? Bak ze dan in twee keer.
Verwijder met een lepel de pitjes uit de meloen en snij hem in parten. Snij de schil van het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrooi met wat peper en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de meloen over schaaltjes of glaasjes.
Breek de ham in stukjes en strooi ze over de meloen. Serveer direct.
Variatietip!
De rest van de meloen kun je verwerken in een groene salade met geitenkaas en pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
85 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
5 gram