Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Piel de sapo meloen met ham

Piel de sapo meloen met ham

Ingrediënten

  • 4 plakken serranoham (Puur van smaak)
  • 1 el milde olijfolie
  • ¼ piel de sapo meloen
Piel de sapo meloen met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit ½ el olie in een koekenpan en bak de plakken ham ± 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Ze moeten mooi bruin en knapperig worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pan te klein voor 4 plakken? Bak ze dan in twee keer. 
  2.  Verwijder met een lepel de pitjes uit de meloen en snij hem in parten. Snij de schil van het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrooi met wat peper en besprenkel met de olijfolie. Verdeel de meloen over schaaltjes of glaasjes. 
  3.  Breek de ham in stukjes en strooi ze over de meloen. Serveer direct.

Variatie

De rest van de meloen kun je verwerken in een groene salade met geitenkaas en pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 85
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 5 g