
Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak Gourmandine aardappelen (1.000 g), ongeschild in partjes
2 rijpe avocado’s
1 limoen
2 el zure room (of crème fraîche)
1 bakje koriander (à 20 g), fijngehakt
2 el olijfolie
½ tot 1 tl chilipoeder
150 g witte kaas
Bereidingswijze
Kook de aardappelpartjes met schil in water met eventueel zout in 12 minuten gaar
Prak voor de guacamole intussen met een vork de avocado’s grof. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de avocado. Pers de limoen uit en prak het sap met de zure room en de helft van de koriander door de avocado’s. Breng op smaak met peper
Giet de aardappelen af. Verhit in een ruime koekenpan (of neem 2 koekenpannen) de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg chilipoeder naar smaak toe bij de aardappelpartjes en bak nog 30 seconden
Schep de aardappelpartjes op een schaal. Verkruimel de kaas grof boven de aardappelen en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de guacamole.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
31 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
13 gram