Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole

Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole

Ingrediënten

  • 1 zak Gourmandine aardappelen (1.000 g), ongeschild in partjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 2 el zure room (of crème fraîche)
  • 1 bakje koriander (à 20 g), fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • ½ tot 1 tl chilipoeder
  • 150 g witte kaas
Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappel­partjes met schil in water met eventueel zout in 12 minuten gaar
  2. Prak voor de guacamole intussen met een vork de avocado’s grof. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de avocado. Pers de limoen uit en prak het sap met de zure room en de helft van de koriander door de avocado’s. Breng op smaak met peper
  3. Giet de aardappelen af. Verhit in een ruime koekenpan (of neem 2 koekenpannen) de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg chilipoeder naar smaak toe bij de aardappelpartjes en bak nog 30 seconden
  4. Schep de aardappelpartjes op een schaal. Verkruimel de kaas grof boven de aardappelen en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de guacamole.

    Voedingswaarde

  • Kcal 31
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 24 g