Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole

Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole

Pikante chili aardappelen met witte kaas en guacamole product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 zak Gourmandine aardappelen (1.000 g), ongeschild in partjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 2 el zure room (of crème fraîche)
  • 1 bakje koriander (à 20 g), fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • ½ tot 1 tl chilipoeder
  • 150 g witte kaas
Bereiden
Kook de aardappel­partjes met schil in water met eventueel zout in 12 minuten gaar
Prak voor de guacamole intussen met een vork de avocado’s grof. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de avocado. Pers de limoen uit en prak het sap met de zure room en de helft van de koriander door de avocado’s. Breng op smaak met peper
Giet de aardappelen af. Verhit in een ruime koekenpan (of neem 2 koekenpannen) de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg chilipoeder naar smaak toe bij de aardappelpartjes en bak nog 30 seconden
Schep de aardappelpartjes op een schaal. Verkruimel de kaas grof boven de aardappelen en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de guacamole.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
50 g
vet
24 g
Kcal
31