
Pikante mie met gehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram mie nestjes
4 lente-/bosuitjes
100 gram ongezouten pinda's
2 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels zoete chilisaus (sweet)
2 theelepels sambal (oelek, badjak of manis)
1 eetlepel maizena
2 eetlepels olie (wok)
500 gram rundergehakt
100 milliliter bouillon (van tablet of uit pot)
Bereidingswijze
1. Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken
2. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen
3. Rooster de pinda''s in een droge hete koekenpan
4. Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, sambal en maizena door het gehakt
5. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin
6. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten
7. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij
8. Schep de mie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met de pinda''s
Meer recepten in de categorie