
Pilav
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetl. olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 theel. paprikapoeder
1 theel. komijnpoeder
zout
versgemalen peper
250 g kippenlever, schoongemaakt en in stukjes
1 eetl. bloem
50 g sultanarozijnen
300 g witte rijst
600 ml kippenbouillon van tablet
50 g pijnboompitten
1 theel. rasp van een schoongeschrobde sinaasappel
20 g koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook, specerijen en zout en peper circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de kippenlever en bloem toe en roerbak snel om en om. Voeg de rozijnen, rijst en bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de rijst in circa 15 minuten de bouillon opnemen en zet dan de warmtebron uit. Laat de pilav nog 5 minuten zo staan. Rooster ondertussen de pijnboompitten met de sinaasappelrasp in een paar minuten lichtbruin en bestrooi ze met zout. Verdeel de koriander erdoor. Serveer de pilav en strooi de gekruide pitjes erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
22 gram