Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pilav

Pilav

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g kippenlever, schoongemaakt en in stukjes
  • 1 eetl. bloem
  • 50 g sultanarozijnen
  • 300 g witte rijst
  • 600 ml kippenbouillon van tablet
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 theel. rasp van een schoongeschrobde sinaasappel
  • 20 g koriander, fijngehakt
Pilav product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook, specerijen en zout en peper circa 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de kippenlever en bloem toe en roerbak snel om en om. Voeg de rozijnen, rijst en bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de rijst in circa 15 minuten de bouillon opnemen en zet dan de warmtebron uit. Laat de pilav nog 5 minuten zo staan. Rooster ondertussen de pijnboompitten met de sinaasappelrasp in een paar minuten lichtbruin en bestrooi ze met zout. Verdeel de koriander erdoor. Serveer de pilav en strooi de gekruide pitjes erover.

    Voedingswaarde

  • Kcal 550
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 73 g
  • Vet 20 g