
Pinda fudge met dadels en pure chocolade
10 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram dadels
150 gram pure chocolade
200 gram pinda's
50 ml sojamelk
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Let op: voor dit recept heb je een kleine springvorm met een doorsnede van 20 cm nodig.
1. Week de dadels 10 minuten in heet water.
2. Bekleed een springvorm met bakpapier en volg met het bereiden van de bodem: hak de pinda's grof. Pureer de helft van de geweekte dadels met een staafmixer fijn en voeg de pinda's toe. Verdeel het mengsel over de springvorm en bewaar in de koelkast.
3. Pureer de overige geweekte dadels, 2 eetlepels water en de kaneel met een staafmixer tot een smeuïge spread. Verdeel de spread over het pinda-mengsel en zet weer terug in de koelkast.
4. Hak de pure chocolade fijn. Verwarm de sojamelk in een steelpan en voeg al roerende de chocolade toe, totdat deze volledig gesmolten is.
5. Giet tot slot de chocolade over de dadelspread en laat de fudge minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast of in de vriezer.
6. Snijd de pinda fudge met dadels en pure chocolade in gelijke blokjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1341 Kj
Calorieën
320 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
34 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie