Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pinda fudge met dadels en pure chocolade

Pinda fudge met dadels en pure chocolade

Ingrediënten

  • 400 gram dadels
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 gram pinda's
  • 50 ml sojamelk
  • 1 theelepel kaneel
Pinda fudge met dadels en pure chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor dit recept heb je een kleine springvorm met een doorsnede van 20 cm nodig.
  2. 1. Week de dadels 10 minuten in heet water.
  3. 2. Bekleed een springvorm met bakpapier en volg met het bereiden van de bodem: hak de pinda's grof. Pureer de helft van de geweekte dadels met een staafmixer fijn en voeg de pinda's toe. Verdeel het mengsel over de springvorm en bewaar in de koelkast.
  4. 3. Pureer de overige geweekte dadels, 2 eetlepels water en de kaneel met een staafmixer tot een smeuïge spread. Verdeel de spread over het pinda-mengsel en zet weer terug in de koelkast.
  5. 4. Hak de pure chocolade fijn. Verwarm de sojamelk in een steelpan en voeg al roerende de chocolade toe, totdat deze volledig gesmolten is.
  6. 5. Giet tot slot de chocolade over de dadelspread en laat de fudge minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast of in de vriezer.
  7. 6. Snijd de pinda fudge met dadels en pure chocolade in gelijke blokjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 320
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 34
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 5