
Pinsa met mozzarella en pistachepesto
Brunch
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 verse pinsabodem (230 g)
1 bol mozzarella (125 g)
½ bakje snoeptomatenmix (à 250 g)
2 el gezouten pistachenoten (zak 250 g)
1 teen knoflook
1 bakje basilicum (15 g)
4 el olijfolie extra vierge
2 el geraspte Parmezaanse kaas
Keukenmateriaal: bakplaat, staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pinsa.
Scheur de mozzarella in stukjes. Halveer de tomaatjes. Verdeel de mozzarella en de tomaatjes over de pinsabodem. Leg de pinsabodem op de bakplaat. Bak de pinsa in ongeveer 10 min. goudbruin en gaar.
Pel intussen de pistachenoten. Pureer de pistachenoten met de knoflook, de basilicum en de olijfolie fijn. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Neem de pinsa uit de oven. Verdeel er de pistachepesto over.
Variatietip
Laat de Parmezaanse kaas weg en breng de pesto op smaak met zout.