

Pinsa met parmaham, mozzarella en pistache pesto
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.73 voor 4 pers.
Ingrediënten
30 gram Basilicum
100 gram Pistachenoten
1 Teen Knoflook
50 gram Parmigiano
1 stuk Citroenen
60 ml Olijfolie mild
2 stuks Pinsa
2 stuks Mozzarella
160 gram Parmaham
20 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven en onderwarmte).
2. Pel de pistachenoten en maal of blend samen met de basilicum, knoflook, Parmezaan en 1 el citroensap fijn. Voeg langzaam aan de olijfolie toe en meng door tot je een dikke pesto hebt.
3. Verdeel de pesto over de pinsa’s. Beleg met de mozzarella en bak 10 minuten af in de oven.
4. Haal uit de oven, verdeel de parmaham over de pinsa en breng op smaak met wat grofgemalen peper. Garneer als laatste met de rucola. Snijd de pinsa’s in stukken en verdeel over 4 porties.
Meer recepten in de categorie