

Pistachebroodjes met witte chocoladepasta
4 pers.
ca. 40 min
8.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Tarwebloem
7 gram Gist
300 ml Melk
1 eetlepel Neutraal suiker
1 stuk Eieren
75 gram Roomboter
150 gram Pistachepasta
95 gram Pistachenoten
100 gram Witte chocoladepasta
Bereidingswijze
1. Ook nodig: ovenschaal van 23 cm
2. Tip: zorg dat je boter op kamertemperatuur en zacht is.
Tip 2: Je kunt het deeg de avond ervoor maken en de eerste rijs in de koelkast doen. Dek de kom met het deeg erin na het kneden goed af met huishoudfolie en in een plastic tas zodat het deeg niet uitdroogt en doe in de koelkast (12 tot 16 uur max). De volgende dag kun je direct het deeg uitrollen en in smeren met de pistachepasta.
3. Meng voor het deeg de melk met de gist, suiker, het ei, de tarwebloem en 7 gram zout tot een egaal deeg. Voeg dan beetje bij beetje al knedend de boter toe en kneed door tot de boter helemaal is opgenomen en je een soepel en glad deeg hebt. Dit duurt ongeveer 15 minuten in een keukenmachine op lage snelheid.
4. Dek het deeg af en laat rijzen tot verdubbeld, dit duurt ongeveer een uur.
5. Hak intussen de pistachenoten grof en zorg dat de pistachepasta goed smeerbaar is (door bijvoorbeeld het potje kort op te warmen).
6. Rol het deeg uit tot een lap van 24 cm breed, 3 mm dik en verder zo lang mogelijk (voor meer laagjes in je broodje). Smeer in met de pistachepasta, houd de randen vrij, en verdeel hier de pistachenoten overheen.
7. Rol het deeg op en snijd plakken van ongeveer 3cm dik, de uiteindes zonder vulling kun je wegdoen. Leg in de met bakpapier beklede ovenschaal en laat nogmaals rijzen tot praktisch verdubbeld in formaat.
8. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bak de broodjes 20 minuten af in de oven
9. Laat kort afkoelen voordat je de witte chocoladepasta op de broodjes smeert.
Meer recepten in de categorie