Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pita falafel met tuinbonenhummus

Pita falafel met tuinbonenhummus

Ingrediënten

  • 2 bakjes falafel
  • 400 gram snijbonen
  • 350 gram tomaten
  • 4 stuks pitabroodjes
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 50 gram witte kaas
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 stuk citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram munt
  • 1 stuk rode ui
Pita falafel met tuinbonenhummus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Pel en snijd de ui in parten. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaat in plakken, ontdooi en dop de tuinbonen. Pers het sap uit de citroen. Verkruimel de witte kaas en hak de munt grof.
  4. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Doe de tuinbonen samen met het citroensap, de knoflook en de komijn in een keukenmachine en maal tot een gladde hummus.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui. Voeg de snijbonen toe en roerbak 6 minuten.
  7. Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes 5 minuten. Laat iets afkoelen en snijd open.
  8. Bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes met de tuinbonenhummus. Leg er een aantal plakjes tomaat bovenop. Schep het snijbonenmengsel en de falafel erin. Garneer met de witte kaas en de munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 537
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 19