
Sophies pita falafel met tuinbonenhummus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 bakjes falafel
400 gram snijbonen
350 gram tomaten
4 stuks pitabroodjes
200 gram tuinbonen (diepvries)
50 gram witte kaas
1 theelepel gemalen komijn
1 stuk citroen
1 teentje knoflook
10 gram munt
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de ui in parten. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaat in plakken, ontdooi en dop de tuinbonen. Pers het sap uit de citroen. Verkruimel de witte kaas en hak de munt grof.
3. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Doe de tuinbonen samen met het citroensap, de knoflook en de komijn in een keukenmachine en maal tot een gladde hummus.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui. Voeg de snijbonen toe en roerbak 6 minuten.
6. Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes 5 minuten. Laat iets afkoelen en snijd open.
7. Bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes met de tuinbonenhummus. Leg er een aantal plakjes tomaat bovenop. Schep het snijbonenmengsel en de falafel erin. Garneer met de witte kaas en de munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2256 Kj
Calorieën
537 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
19 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie