

Pita falafel uit de airfryer
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
5.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Kikkererwten
1 stuk Citroenen
3 tenen Knoflook
1 stuk Uien
2 theelepel Komijn
1 theelepel Koriander
10 gram Peterselie
75 gram Tarwebloem
150 gram Griekse yoghurt
2 takje Munt
2 takje Dille
75 gram Feta
4 stuks Maaltijd pita
1 stuk Rode uien
30 gram Ijsbergsla
Bereidingswijze
1. Ook nodig: foodprocessor
2. Pureer de uitgelekte kikkererwten met de sap van een halve citroen, 2 tenen knoflook, de ui, komijnpoeder, korianderpoeder en verse peterselie tot een egale massa. Breng op smaak met peper en zout en meng als laatste kort de bloem erdoorheen.
3. Maak je handen vochtig en draai balletjes van dit mengsel. Duw een beetje plat, leg op een bord en laat ze een half uur in de koelkast opstijven.
4. Rasp intussen de resterende teen knoflook en meng dit met de Griekse yoghurt, de grof gehakte munt en dille en de verkruimelde feta. Zet opzij.
5. Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de falafel 10 minuten af, keer halverwege een keer om. Verwarm intussen ook de pita’s zoals op de verpakking vermeld staat.
6. Snijd de rode ui in halve ringen en de ijsbergsla in dunne reepjes.
7. Snijd de pitabroodjes open en beleg met de ijsbergsla, de falafel en de yoghurt- fetasaus. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie