

Pita gyros
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Zonnebloemolie
2 stuks Vivera plantaardige gyrosreepjes
150 gram Griekse yoghurt
2 tenen Knoflook
1 stuk Komkommer
1 eetlepel Dille
3 stuks Tomaten
1 stuk Rode uien
4 stuks Flatbread
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes in 5 minuten warm en gaar.
2. Rasp de helft van de komkommer, breng op smaak met een snuf zout en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Hak de knoflook fijn en meng met de Griekse yoghurt, de komkommer en de dille.
3. Snij de rest van de komkommer in blokjes. Snij de tomaat in blokjes en de ui in halve ringen.
4. Rooster intussen de flatbread in een broodrooster.
5. Beleg de flatbread met wat tzatziki, komkommer, tomaat, rode ui en tot slot de gyros reepjes.
Meer recepten in de categorie