
Pita met gehaktballetjes en harissa-mayo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Afrikaans
Ingrediënten
200 gram rundergehakt
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
1 rode ui (gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
0.5 bosjes koriander (grof gehakt)
2 tomaten (in kleine blokjes)
1 limoen (sap)
4 pitabroodjes
1 theelepel harissa
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het gehakt met de komijn, helft van de rode ui, zout en peper. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin. Meng de koriander, overige ui, tomaten en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de pitabroodjes in de oven. Meng de harissa met de mayonaise. Snijd de pitabroodjes open en verdeel de gehaktballetjes en tomatensalade erover. Besprenkel met de harissa-mayo.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
27 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie