Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pita met geroosterde bloemkool en avocado-dip

Pita met geroosterde bloemkool en avocado-dip

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 8 stuks pitabroodjes
  • 4 eetlepels kwark
  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks avocado's
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 10 gram bieslook
  • 1 stuk ui
Pita met geroosterde bloemkool en avocado-dip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de bieslook fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pel en snipper de ui.
  3. 3. Meng een scheutje olijfolie met het komijnpoeder en het paprikapoeder. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, bestrijk met het kruidenmengsel en rooster in de oven in 20 minuten gaar.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, giet af en laat schrikken. Pel, prak met behulp van een vork in kleine stukjes en laat iets afkoelen. Meng met 2 eetlepels kwark, de gesnipperde ui en de bieslook tot een frisse salade . Breng op smaak met zwarte peper.
  5. 5. Pureer de avocado samen met de resterende kwark tot een dip.
  6. 6. Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes.
  7. 7. Snijd de pitabroodjes open, bestrijk met de avocado-dip en schep de geroosterde bloemkool en de eiersalade erin.
  8. Tip: Garneer met koriander en granaatappelpitjes!

    Voedingswaarde

  • Kcal 523
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 11