
Pita met geroosterde bloemkool en avocado-dip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
8 stuks pitabroodjes
4 eetlepels kwark
4 stuks eieren
2 stuks avocado's
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
10 gram bieslook
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de bieslook fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pel en snipper de ui.
3. Meng een scheutje olijfolie met het komijnpoeder en het paprikapoeder. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier, bestrijk met het kruidenmengsel en rooster in de oven in 20 minuten gaar.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, giet af en laat schrikken. Pel, prak met behulp van een vork in kleine stukjes en laat iets afkoelen. Meng met 2 eetlepels kwark, de gesnipperde ui en de bieslook tot een frisse salade . Breng op smaak met zwarte peper.
5. Pureer de avocado samen met de resterende kwark tot een dip.
6. Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes.
7. Snijd de pitabroodjes open, bestrijk met de avocado-dip en schep de geroosterde bloemkool en de eiersalade erin.
Tip: Garneer met koriander en granaatappelpitjes!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2199 Kj
Calorieën
523 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie