
Pitabroodje gezond met kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 gram kipfilets (in smalle reepjes)
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
150 milliliter Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 theelepel gyroskruiden
2 trostomaten (in miniblokjes)
1 komkommer (in miniblokjes)
4 pitabroodjes
75 gram gemengde bladsla (iets kleiner gescheurd)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, zout en peper. Verhit de olie en roerbak hierin de kipreepjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
2. Meng de yoghurt met de knoflook en gyroskruiden en breng op smaak met zout en peper.
3. Meng de tomaten- en komkommer- blokjes. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of tussen een contactgrill.
4. Snijd ze open tot envelopjes, verdeel er slablaadjes over en leg de kipreepjes erop.
5. Schep de yoghurtsaus en het tomaat-komkommermengsel erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie