
Pitabroodjes met kerrie-bloemkool en hummus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 eetlepels hummus
800 gram bloemkool
1 stuk komkommer
250 gram cherrytomaten
8 stuks pitabroodjes
1 stuk citroen
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels sesamzaad
1 stuk rode ui
10 gram munt
10 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de komkommer in slierten en de tomaatjes in parten. Pers het sap uit de citroen, hak de munt en de peterselie fijn.
2. Bereid het pitabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak hierin de bloemkool kort aan. Voeg het kerriepoeder en het sesamzaad toe en roerbak nog eens 4 minuten.
4. Meng de komkommerslierten met het citroensap, de tomaatjes, de rode ui, de peterselie en de munt tot een frisse salade.
5. Snijd de pitabroodjes open en bestrijk de binnenkant met een royale laag hummus. Schep hier een lepel kerrie-bloemkool bovenop en sluit af met de frisse salade.
6. Verdeel de pitabroodjes over de borden en serveer met de overgebleven salade.
Tip: Houd wat munt en peterselie apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2152 Kj
Calorieën
511 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie