Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pitabroodjes met kerrie-bloemkool en hummus

Pitabroodjes met kerrie-bloemkool en hummus

Ingrediënten

  • 8 eetlepels hummus
  • 800 gram bloemkool
  • 1 stuk komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 8 stuks pitabroodjes
  • 1 stuk citroen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram munt
  • 10 gram krulpeterselie
Pitabroodjes met kerrie-bloemkool en hummus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de komkommer in slierten en de tomaatjes in parten. Pers het sap uit de citroen, hak de munt en de peterselie fijn.
  2. Bereid het pitabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak hierin de bloemkool kort aan. Voeg het kerriepoeder en het sesamzaad toe en roerbak nog eens 4 minuten.
  4. Meng de komkommerslierten met het citroensap, de tomaatjes, de rode ui, de peterselie en de munt tot een frisse salade.
  5. Snijd de pitabroodjes open en bestrijk de binnenkant met een royale laag hummus. Schep hier een lepel kerrie-bloemkool bovenop en sluit af met de frisse salade.
  6. Verdeel de pitabroodjes over de borden en serveer met de overgebleven salade.
  7. Tip: Houd wat munt en peterselie apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 511
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 72 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 16