Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pita met komkommer en vegan shoarma

Pita met komkommer en vegan shoarma

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 bakjes PLUS Vegetarisch gehakt (à 250 g)
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 takjes verse munt
  • 250 ml Griekse of plantaardige yoghurt
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 4 (volkoren)pitabroodjes
Pita met komkommer en vegan shoarma product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak het gehakt met de knoflook, komijn, koriander en paprikapoeder in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de blaadjes van de munt fijn en roer door de yoghurt. Voeg naar smaak wat peper en eventueel zout toe.
  3. Snijd de tomaten in plakjes en de komkommer en sla in reepjes. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster licht krokant. Snijd ze open en vul de broodjes met de sla, tomaat, komkommer en het gehakt. Serveer de pitabroodjes met de muntyoghurt.