
Pita met komkommer en vegan shoarma
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 bakjes PLUS Vegan gehakt (à 250 g)
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 el paprikapoeder
3 takjes verse munt
250 ml Griekse of plantaardige yoghurt
2 tomaten
½ komkommer
¼ krop ijsbergsla
4 (volkoren)pitabroodjes
Bereidingswijze
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak het gehakt met de knoflook, komijn, koriander en paprikapoeder in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de blaadjes van de munt fijn en roer door de yoghurt. Voeg naar smaak wat peper en eventueel zout toe.
Snijd de tomaten in plakjes en de komkommer en sla in reepjes. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster licht krokant. Snijd ze open en vul de broodjes met de sla, tomaat, komkommer en het gehakt. Serveer de pitabroodjes met de muntyoghurt.