
Pitabroodjes met spruitjes en gegrilde paprika
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
525 gram vegetarisch gehakt
200 gram yoghurt
1 bosje bieslook
500 gram spruitjes
200 gram gegrilde paprika's
2 stuks citroenen
75 gram veldsla
250 gram cherrytomaten
4 stuks pitabroodjes
1 eetlepel rode wijnazijn
Bereidingswijze
1. Schenk de yoghurt in een kom en rasp en pers de citroenen erboven. Snijd de bieslook fijn, voeg toe aan de yoghurt en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
2. Was de spruitjes, halveer en bak in een koekenpan samen met het vegetarische gehakt en een scheutje olie voor 5 minuten.
3. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg toe aan de koekenpan.
4. Grill de pitabroodjes in een droge grillpan 3 minuten aan elke zijde.
5. Halveer de cherrytomaatjes en doe samen met de veldsla in een kom. Maak aan met een scheutje olijfolie en de rode wijn azijn.
6. Snijd de pitabroodjes open en vul met het spruitjes mengsel en serveer met de salade en de yoghurt dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1838 Kj
Calorieën
437 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie