Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pitabroodjes met spruitjes en gegrilde paprika

Pitabroodjes met spruitjes en gegrilde paprika

Ingrediënten

  • 525 gram vegetarisch gehakt
  • 200 gram yoghurt
  • 1 bosje bieslook
  • 500 gram spruitjes
  • 200 gram gegrilde paprika's
  • 2 stuks citroenen
  • 75 gram veldsla
  • 250 gram cherrytomaten
  • 4 stuks pitabroodjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
Pitabroodjes met spruitjes en gegrilde paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schenk de yoghurt in een kom en rasp en pers de citroenen erboven. Snijd de bieslook fijn, voeg toe aan de yoghurt en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Was de spruitjes, halveer en bak in een koekenpan samen met het vegetarische gehakt en een scheutje olie voor 5 minuten.
  3. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg toe aan de koekenpan.
  4. Grill de pitabroodjes in een droge grillpan 3 minuten aan elke zijde.
  5. Halveer de cherrytomaatjes en doe samen met de veldsla in een kom. Maak aan met een scheutje olijfolie en de rode wijn azijn.
  6. Snijd de pitabroodjes open en vul met het spruitjes mengsel en serveer met de salade en de yoghurt dressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 437
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 16