
Pittige bloemkool met zoete aardappelfriet en een avocado-dip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
bakpapier
400 gram bloemkool (diepvries)
200 gram tuinerwten (diepvries)
2 stuks zoete aardappelen
2 eetlepels yoghurt
30 gram pecannoten
1 stuk citroen
1 teentje knoflook
1 stuk avocado
1 theelepel kerriepoeder
0 theelepel komijnpoeder
0 theelepel chilipoeder
20 gram koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de zoete aardappels en snijd in dunne reepjes. Verdeel de zoete aardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak in 30 minuten gaar en goudbruin.
3. Pel en pers de knoflook, hak de pecannoten grof, de koriander fijn en pers het sap uit de citroen.
4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes kort aan. Voeg na 2 minuten de knoflook, de kerriepoeder, de komijnpoeder en de chilipoeder aan de bloemkoolroosjes toe en roer voorzichtig om. Voeg tot slot de tuinerwten toe en bak het geheel al roerend nog 3 minuten.
5. Meng ondertussen de yoghurt samen met het citroensap en de avocado tot een romige dipsaus. Breng op smaak met wat peper.
6. Serveer de pittige bloemkool met de zoete aardappelfrietjes en de avocado-dip en garneer met de koriander en de pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1021 Kj
Calorieën
243 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie