Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige bloemkool met zoete aardappelfriet en een avocado-dip

Pittige bloemkool met zoete aardappelfriet en een avocado-dip

Ingrediënten

  • olijfolie
  • bakpapier
  • 400 gram bloemkool (diepvries)
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 30 gram pecannoten
  • 1 stuk citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk avocado
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0 theelepel komijnpoeder
  • 0 theelepel chilipoeder
  • 20 gram koriander
Pittige bloemkool met zoete aardappelfriet en een avocado-dip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Was de zoete aardappels en snijd in dunne reepjes. Verdeel de zoete aardappelfrietjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bak in 30 minuten gaar en goudbruin.
  3. 3. Pel en pers de knoflook, hak de pecannoten grof, de koriander fijn en pers het sap uit de citroen.
  4. 4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes kort aan. Voeg na 2 minuten de knoflook, de kerriepoeder, de komijnpoeder en de chilipoeder aan de bloemkoolroosjes toe en roer voorzichtig om. Voeg tot slot de tuinerwten toe en bak het geheel al roerend nog 3 minuten.
  5. 5. Meng ondertussen de yoghurt samen met het citroensap en de avocado tot een romige dipsaus. Breng op smaak met wat peper.
  6. 6. Serveer de pittige bloemkool met de zoete aardappelfrietjes en de avocado-dip en garneer met de koriander en de pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 243
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 10