Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige boerenkoolsoep met kokos

Pittige boerenkoolsoep met kokos

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 bosje koriander
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 500 ml bouillon van een blokje
  • 400 ml kokosmelk
  • ¼ Fairtrade limoen
Pittige boerenkoolsoep met kokos product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de groene peper en de steeltjes van de koriander fijn.
  2. Houd de blaadjes van de koriander apart.
  3. Verwarm een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de fijngesneden groene peper en de koriandersteeltjes.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de courgette in blokjes.
  5. Voeg de courgette, knoflook en gesneden boerenkool toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee.
  6. Voeg de bouillon toe en kook de groenten ongeveer 10 minuten.
  7. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  8. Voeg de helft van de kokosmelk toe, roer en proef of nog meer kokosmelk nodig is.
  9. Voeg indien nodig meer kokosmelk toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  10. Scheur de korianderblaadjes in grove stukjes.
  11. Serveer de soep met de korianderblaadjes.