Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige couscous met kip en rozijnen

Pittige couscous met kip en rozijnen

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 1 stuk Knorr maaltijdmix
  • 60 gram rozijnen
  • 400 gram kipdijfilet
  • 2 stuks courgettes
  • 400 gram cherrytomaten
  • 3 stuks sjalotten
Pittige couscous met kip en rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de sjalotten in ringen en de courgettes in halve plakken. Halveer de cherrytomaten en breng op smaak met een scheutje olijfolie en wat zwarte peper. Snijd de kipdijfilet lapjes in stukken.
  2. 2. Breng 270 ml water aan de kook. Doe de couscous met de rozijnen in een langwerpige ovenschaal, giet het kokende water erover en dek af met plasticfolie.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de sjalot ringen aan, totdat de kip bijna gaar is. Voeg vervolgens de courgette toe en bak nog 2 minuten mee.
  4. 4. Verwijder de plasticfolie van de ovenschaal. Roer de couscous los, voeg het zakje kruidenmix toe en meng de kip en de courgette erdoor.
  5. 5. Serveer de couscous met de cherrytomaten.
  6. Tip: Garneer met geroosterde amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 393
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 5