
Pittige couscous met kip en rozijnen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
250 gram couscous
1 stuk Knorr maaltijdmix
60 gram rozijnen
400 gram kipdijfilet
2 stuks courgettes
400 gram cherrytomaten
3 stuks sjalotten
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de sjalotten in ringen en de courgettes in halve plakken. Halveer de cherrytomaten en breng op smaak met een scheutje olijfolie en wat zwarte peper. Snijd de kipdijfilet lapjes in stukken.
2. Breng 270 ml water aan de kook. Doe de couscous met de rozijnen in een langwerpige ovenschaal, giet het kokende water erover en dek af met plasticfolie.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de sjalot ringen aan, totdat de kip bijna gaar is. Voeg vervolgens de courgette toe en bak nog 2 minuten mee.
4. Verwijder de plasticfolie van de ovenschaal. Roer de couscous los, voeg het zakje kruidenmix toe en meng de kip en de courgette erdoor.
5. Serveer de couscous met de cherrytomaten.
Tip: Garneer met geroosterde amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1657 Kj
Calorieën
393 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
29 gram