
Pittige gazpacho met watermeloen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Spaans
Ingrediënten
250 gram watermeloenen (in blokjes, zonder pitten)
250 gram tomaten (in blokjes)
0.5 komkommers (in stukken)
1 teentje knoflook (in plakjes)
1 rode peper (in ringetjes)
1 theelepel balsamicoazijn
1 handje verse basilicum
3 eetlepels olijfolie
80 gram feta (verkruimeld)
Bereidingswijze
1. Mix de watermeloen (houd een paar blokjes apart voor de garnering), tomaten, komkommer, knoflook, rode peper, balsamicoazijn, basilicum, olijfolie en 50 ml water in een blender tot een gladde soep.
2. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
3. Serveer de soep in glaasjes met de overgebleven watermeloen blokjes en strooi er wat feta over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
160 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie