
Pittige hutspot
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 tl Sambal
1000 g hutspot zak
1 pot(ten) Peper en zout
1 zak(je) Unox pittige rookworst
1 Conimex mix voor nasi goreng
1 kg stamppotaardappelen
Bereidingswijze
Verdeel de stamppotaardappelen en hutspotmix met uien en wortels in een grote pan en voeg ongeveer 5 cm water en peper en zout naar smaak toe. Breng alles met het deksel op de pan aan de kook en kook in 20 - 25 minuten gaar.
Laat ondertussen de nasi mix 10 minuten in 1,5 dl kokend water wellen en verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet vervolgens de aardappelen en groenten af, vang het kookvocht op en stamp alles door elkaar. Schep de nasi mix en een beetje van het kookvocht erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Serveer de sambal en de rookworst erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
348 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
15 gram