
Pittige kabeljauwburger met komkommersalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks komkommers
500 gram sperziebonen
1 bosje radijsje
5 takjes dille
1 stuk citroen
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sriracha saus
2 eetlepels kruidenboter
4 stuks kabeljauwburgers
8 sneetjes meergranenbrood
Bereidingswijze
1. Snijd met een dunschiller dunne linten van de komkommer. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakken. Hak de dille fijn. Pers het sap uit de citroen. Meng de mayonaise met de sriracha.
2. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 4 minuten, spoel af met koud water en zet opzij.
3. Verhit 1 eetlepel salie-citroenboter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
4. Verhit ondertussen een grillpan en grill de sneetjes brood totdat er goudbruine grillstrepen ontstaan.
5. Meng de sperziebonen met de komkommerlinten, de radijs, de dille en het citroensap tot een frisse salade. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en zwarte peper.
6. Bestrijk 4 sneetjes brood met de sriracha-mayonaise en 4 sneetjes met de overgebleven salie-citroenboter. Leg een kabeljauwburger bovenop de boterham met de sriracha-mayonaise, volg met de komkommersalade en dek af met de boterham met salie-citroenboter.
7. Serveer de burgers met de resterende komkommersalade en sriracha-mayonaise.
Tip: Houd wat dille apart voor de garnering.
Note: Kruidenboter moet Van de Koe Salie-Citroen boter zijn, deze is niet beschikbaar in de admin. Graag toevoegen op website.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2865 Kj
Calorieën
680 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
25 gram