Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige kabeljauwburger met komkommersalade

Pittige kabeljauwburger met komkommersalade

Ingrediënten

  • 2 stuks komkommers
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijsje
  • 5 takjes dille
  • 1 stuk citroen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 2 eetlepels kruidenboter
  • 4 stuks kabeljauwburgers
  • 8 sneetjes meergranenbrood
Pittige kabeljauwburger met komkommersalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd met een dunschiller dunne linten van de komkommer. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakken. Hak de dille fijn. Pers het sap uit de citroen. Meng de mayonaise met de sriracha.
  2. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 4 minuten, spoel af met koud water en zet opzij.
  3. Verhit 1 eetlepel salie-citroenboter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
  4. Verhit ondertussen een grillpan en grill de sneetjes brood totdat er goudbruine grillstrepen ontstaan.
  5. Meng de sperziebonen met de komkommerlinten, de radijs, de dille en het citroensap tot een frisse salade. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en zwarte peper.
  6. Bestrijk 4 sneetjes brood met de sriracha-mayonaise en 4 sneetjes met de overgebleven salie-citroenboter. Leg een kabeljauwburger bovenop de boterham met de sriracha-mayonaise, volg met de komkommersalade en dek af met de boterham met salie-citroenboter.
  7. Serveer de burgers met de resterende komkommersalade en sriracha-mayonaise.
  8. Tip: Houd wat dille apart voor de garnering.
  9. Note: Kruidenboter moet Van de Koe Salie-Citroen boter zijn, deze is niet beschikbaar in de admin. Graag toevoegen op website.

    Voedingswaarde

  • Kcal 680
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 11