
Pittige ketjap makreel met rijst en sperziebonen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
350 gram gerookte makreel
1 zakje kroepoek
500 gram sperziebonen
200 gram taugé
300 gram zilvervliesrijst
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal
1 stuk komkommer
1 stuk rode peper
1 bosje koriander
2 eetlepels azijn
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Snijd de komkommer met de kaasschaaf in dunne linten. Snijd de rode peper in schuine ringen en hak de koriander fijn.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 6 - 8 minuten.
4. Trek met een vork de makreel uit elkaar. Roer de ketjap, de sambal en twee eetlepels water door elkaar en voeg toe aan de makreel.
5. Meng de suiker en de azijn door elkaar en voeg toe aan de komkommerlinten. Roer de rode peper en de koriander erdoor.
6. Verdeel de rijst, de sperziebonen, de zoetzure komkommersalade, de taugé en de makreel over de borden en serveer met de kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2988 Kj
Calorieën
710 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
89 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
36 gram