Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige ketjap makreel met rijst en sperziebonen

Pittige ketjap makreel met rijst en sperziebonen

Ingrediënten

  • 350 gram gerookte makreel
  • 1 zakje kroepoek
  • 500 gram sperziebonen
  • 200 gram taugé
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel suiker
Pittige ketjap makreel met rijst en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Snijd de komkommer met de kaasschaaf in dunne linten. Snijd de rode peper in schuine ringen en hak de koriander fijn.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 6 - 8 minuten.
  4. 4. Trek met een vork de makreel uit elkaar. Roer de ketjap, de sambal en twee eetlepels water door elkaar en voeg toe aan de makreel.
  5. 5. Meng de suiker en de azijn door elkaar en voeg toe aan de komkommerlinten. Roer de rode peper en de koriander erdoor.
  6. 6. Verdeel de rijst, de sperziebonen, de zoetzure komkommersalade, de taugé en de makreel over de borden en serveer met de kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 710
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 89 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 11