
Pittige linzenburger met gegrilde courgette
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 70 min
Hollands
Ingrediënten
2 blikken PLUS linzen (à 400 g), goed uitgelekt
6 el PLUS Paneermeel
1 teen knoflook
1 tl gemalen komijn
1 courgette
2 el olijfolie
4 PLUS ciabattabroodjes
8 blaadjes kropsla
3 el PLUS pittige knoflooksaus
4 takjes basilicum
Keukenmateriaal: keukenmachine of staafmixer met hakmolen, huishoudfolie
Bereidingswijze
Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de linzen met het paneermeel, de knoflook, de komijn en 3 takjes basilicum fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vorm met vochtige handen 4 burgers van het linzenmengsel. Leg ze minstens 30 min. tussen huishoudfolie in de koelkast om stevig te worden.
Schaaf of snijd van de courgette lange linten, gebruik evt. een mandoline. Bestrijk de courgette dun met olijfolie. Gril de courgettelinten op de hete barbecue in 1-2 min. per kant bruin en gaar.
Gril ook de linzenburgers op de hete barbecue in 3-4 min. aan beide kanten bruin en gaar. Keer ze voorzichtig.
Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften van de broodjes met de kropsla. Leg er de linzenburgers en gegrilde courgette op.
Garneer de burgers met de knoflooksaus en de blaadjes van het laatste takje basilicum. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Variatietip
Weinig tijd? Neem 4 vegan hamburgers of groenteburgers.
Meer recepten in de categorie