Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige mango met limoen en kokosijs

Pittige mango met limoen en kokosijs

Ingrediënten

  • 200 ml Slagroom
  • 50 gram Suiker
  • 200 ml Kokosmelk
  • 200 ml Gecondenseerde melk
  • 1 stuk Limoen, sap en rasp
  • 1 stuk Mango
  • 1 theelepel Chilipoeder
Pittige mango met limoen en kokosijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Let op: het ijs moet ten minste 8 uur in de vriezer opstijven.
  2. 2. Klop de slagroom met de suiker luchtig. Meng de kokosmelk met de gecondenseerde melk en 1 tl limoensap. Schep een derde van de slagroom door het kokosmengsel. Schep nu voorzichtig de rest van de slagroom erdoor. Verdeel over een afsluitbare bak en laat ten minste 8 uur in de vriezer opstijven. Schep eventueel om het uur of om de twee uur het ijs om.
  3. 3. Snijd de mango in blokjes. Breng op smaak met de chilipeper, 1 tl limoensap en limoenrasp naar smaak.
  4. 4. Schep bollen van het ijs en verdeel over 4 bakjes. Garneer met de mangoblokjes en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 237
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 23 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 0