

Pittige mango met limoen en kokosijs
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
6.28 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 ml Slagroom
50 gram Suiker
200 ml Kokosmelk
200 ml Gecondenseerde melk
1 stuk Limoen
1 stuk Mango
1 theelepel Chilipoeder
Bereidingswijze
1. Let op: het ijs moet ten minste 8 uur in de vriezer opstijven.
2. Klop de slagroom met de suiker luchtig. Meng de kokosmelk met de gecondenseerde melk en 1 tl limoensap. Schep een derde van de slagroom door het kokosmengsel. Schep nu voorzichtig de rest van de slagroom erdoor. Verdeel over een afsluitbare bak en laat ten minste 8 uur in de vriezer opstijven. Schep eventueel om het uur of om de twee uur het ijs om.
3. Snijd de mango in blokjes. Breng op smaak met de chilipeper, 1 tl limoensap en limoenrasp naar smaak.
4. Schep bollen van het ijs en verdeel over 4 bakjes. Garneer met de mangoblokjes en serveer direct.
Meer recepten in de categorie