
Pittige nasi met tempeh en zoetzure bonensalade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
360 gram tempeh
500 gram sperziebonen
400 gram nasi/bamigroente
300 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel sambal
4 eetlepels ketjap manis
200 gram taugé
10 gram koriander
40 ml azijn
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
1. Hak de koriander fijn en snijd de rode peper in ringen.
2. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat droogstomen met de deksel op de pan.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bami groente 5 minuten. Voeg de afgekoelde rijst erbij en bak 10 minuten. Roer de sambal en 2 eetlepels ketjap erdoor.
4. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteinde van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes (1 centimeter). Kook de sperziebonen 3 minuten.
5. Roer in een kom de azijn en de suiker door elkaar. Voeg de sperziebonen, de taugé, de rode peper en de koriander toe.
6. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan bereid de tempeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de overige ketjap toe en verwarm nog 2 minuten.
7. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de tempeh en zoetzure bonenslade.
Tip: Lekker met gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2348 Kj
Calorieën
558 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie