Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige nasi met tempeh en zoetzure bonensalade

Pittige nasi met tempeh en zoetzure bonensalade

Ingrediënten

  • 360 gram tempeh
  • 500 gram sperziebonen
  • 400 gram nasi/bamigroente
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel sambal
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram taugé
  • 10 gram koriander
  • 40 ml azijn
  • 1 eetlepel suiker
Pittige nasi met tempeh en zoetzure bonensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Hak de koriander fijn en snijd de rode peper in ringen.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat droogstomen met de deksel op de pan.
  3. 3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bami groente 5 minuten. Voeg de afgekoelde rijst erbij en bak 10 minuten. Roer de sambal en 2 eetlepels ketjap erdoor.
  4. 4. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteinde van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes (1 centimeter). Kook de sperziebonen 3 minuten.
  5. 5. Roer in een kom de azijn en de suiker door elkaar. Voeg de sperziebonen, de taugé, de rode peper en de koriander toe.
  6. 6. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan bereid de tempeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de overige ketjap toe en verwarm nog 2 minuten.
  7. 7. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de tempeh en zoetzure bonenslade.
  8. Tip: Lekker met gebakken uitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 558
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 82 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 16