
Pittige nasi van Tessel Peijnenburg en Niki Jongman
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram rijst
1 ui
4 teentjes knoflook
1 chilipeper
6 eieren
1 theelepel sambal oelek
1 scheutje sojasaus
0 peper
0 zonnebloemolie
600 gram oosterse wokgroenten
50 gram kruidenmix voor nasi
1 bos koriander
1 zak kroepoek
1 handje ongezouten pinda’s
75 gram gepelde garnalen
Bereidingswijze
1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snipper de ui heel fijn en hak de knoflook en de chilipeper fijn.
3. Klop de eieren los met een beetje sambal, een scheutje sojasaus en een snufje peper.
4. Verhit een scheutje olie in een kleine koekenpan en schenk de helft van het geklutste ei erin. Bak dit totdat de bovenkant van de omelet droog is. Keer ’m om zodat ook de andere kant bruin kleurt. Herhaal dit met de rest van het ei.
5. Laat de omeletjes even afkoelen, rol ze dan strak op en snijd ze in ringen.
6. Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin op middelhoog vuur kort de fijngesneden ui, knoflook en chilipeper.
7. Voeg dan de groenten toe en roerbak het geheel een paar minuten. Voeg de rijst en de kruidenmix toe en meng alles goed.
8. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pinda’s en bak in een andere pan in een scheutje olie de garnalen kort op hoog vuur.
9. Snijd de koriander vrij grof en meng de helft door de nasi. Schep de nasi op de borden.
10. Verdeel de rest van de koriander erover en leg de omeletringen erop. Verdeel de garnalen over de borden van de niet-vegetariërs en strooi de pinda’s over de vega-variant. Serveer met kroepoek.
Meer recepten in de categorie