
Pittige paella met malse kipdijfilet
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram paella rijst
200 gram kipdijfilet
400 gram roerbakgroente
100 gram garnalen
75 gram chorizo
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 teentje knoflook
10 gram koriander
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
2 stuks trostomaten
Bereidingswijze
+ schuimspaan
1. Pel en pers de knoflook, snijd de kipdijfilet in blokjes, de chorizo in reepjes, de tomaat in blokjes en hak de koriander fijn.
2. Verhit een diepe pan en bak de chorizo knapperig. Voeg vervolgens de kipdijfilet en de garnalen toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Schep met behulp van een schuimspaan de kip, garnalen en chorizo uit de pan en zet apart.
3. Roer de paella rijst door het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, tomaat, cayennepeper en paprikapoeder toe en bak al roerend 4 minuten door.
4. Voeg de kip, garnalen en chorizo samen met 600 ml water en de groentemix aan de rijst toe. Kook het geheel 8 minuten door. Voeg dan de tuinerwten toe en kook nog eens 5 minuten door.
5. Serveer de paella in de pan en garneer met de koriander.
Tip: Lekker met partjes citroen voor een frisse touch!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2123 Kj
Calorieën
501 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
30 gram