Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige paella met malse kipdijfilet

Pittige paella met malse kipdijfilet

Ingrediënten

  • 300 gram paella rijst
  • 200 gram kipdijfilet
  • 400 gram roerbakgroente
  • 100 gram garnalen
  • 75 gram chorizo
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 stuks trostomaten
Pittige paella met malse kipdijfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + schuimspaan
  2. 1. Pel en pers de knoflook, snijd de kipdijfilet in blokjes, de chorizo in reepjes, de tomaat in blokjes en hak de koriander fijn.
  3. 2. Verhit een diepe pan en bak de chorizo knapperig. Voeg vervolgens de kipdijfilet en de garnalen toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Schep met behulp van een schuimspaan de kip, garnalen en chorizo uit de pan en zet apart.
  4. 3. Roer de paella rijst door het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, tomaat, cayennepeper en paprikapoeder toe en bak al roerend 4 minuten door.
  5. 4. Voeg de kip, garnalen en chorizo samen met 600 ml water en de groentemix aan de rijst toe. Kook het geheel 8 minuten door. Voeg dan de tuinerwten toe en kook nog eens 5 minuten door.
  6. 5. Serveer de paella in de pan en garneer met de koriander.
  7. Tip: Lekker met partjes citroen voor een frisse touch!

    Voedingswaarde

  • Kcal 501
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 8